Moto

Moto

Motorsport      Moto

1   - 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   - 39 103 2

Datum: 25.04.2024 Moto Autor: Tisková zpráva

„Není to rukama,“ tvrdí Zanáška po nepovedeném Brnu

Max Zanáška První závodní víkend sezóny 2024 se, jak už je zvykem, konal na Masarykově okruhu při příležitosti Jarní ceny Brna. Počasí sice klasicky připomínalo cenu zimní, nicméně i přesto se mladý Zanáška rozhodl zúčastnil závodů dvou po sobě jdoucích kategorií – SSP300 a Superbike.

více ..

Datum: 24.04.2024 Moto Autor: Tisková zpráva

König přestupuje do německého šampionátu IDM. Bude jezdit na superbikové ducati

Oliver König tisková konference Po dvou kompletních sezonách v MS superbiků se Oliver König stěhuje do mezinárodního mistrovství Německa silničních motocyklů (IDM). V něm se chce přední český závodník prosadit a dojíždět v nejlepší desítce. Český jezdec bude závodit za tým Hertrampf Racing Ducati, jeho týmovým kolegou bude Rus Vladimir Leonov.

více ..

Datum: 22.04.2024 Moto Autor: Roman Klemm

Accolade Smrž Racing BGR po víkendu v Assenu

Accolade Smrz Racing BGR Filip Novotný skončil v prvním závodě 18. Chris Clark po restartu závod nedokončil. Ve druhém závodě si Filip Novotný dojel stíhací jízdou pro 17. pozici. Chris Clark ve druhém závodě také v Top20.

více ..

Datum: 17.04.2024 Moto Autor: Tisková zpráva

Na Masarykův okruhu míří přes 300 závodníků i mezinárodní šampionát sidecar. Jarní cena Brna již tento víkend

Jarní cena Brna Jarní cena Brna nabídne fanouškům motocyklových závodů tradičně vysokou závodnickou účast. Do prvního klání sezóny vyrazí přes tři stovky jezdců, které doplní třicítka posádek mezinárodního šampionátu sidecar. Úvodní podnik sezóny Mistrovství a Přeboru ČR na přírodních okruzích se na Masarykově okruhu uskuteční tento víkend 20. a 21. dubna.

více ..

Datum: 17.04.2024 Moto Autor: Tisková zpráva

Stále navštěvovanější šampionát MČR ve FLAT TRACKU roztočí svá kola

Dostává se mu stále větší pozornosti. Možná díky úspěchům českých reprezentantů ve světovém šampionátu. Možná kvůli neustále rostoucímu jezdeckému poli a vyrovnanějším podnikům.

více ..

Datum: 14.04.2024 Moto Autor: Roman Klemm

HARLEY-DAVIDSON EXPERIENCE TOUR v České republice

Harley Davidson Tour Hned od začátku nové sezóny proběhne po celé České republice akce Harley-Davidson Experience Tour, která nabídne skvělé svezení všem jezdcům hledajícím inspiraci a nevšední zážitky. Všichni milovníci motocyklů by si proto neměli nechat ujít na první zastávku, kterou bude od 3. do 4. května Praha, OC Šestka.

více ..

Datum: 03.04.2024 Moto Autor: Tisková zpráva

Pilníkovo pozdní odpoledne nabídne FMX, adrenalin, show i rodinnou zábavu

Pilníkovo pozdní odpoledne Již tradiční letní open-air akce jednoho z našich nejlepších FMX jezdců, Petra „Pilníka“ Piláta s názvem Pilníkovo pozdní odpoledne vstupuje do svého dalšího ročníku, tentokrát již do osmnáctého! Svoji plnoletost oslaví Pilníkovo pozdní odpoledne 15. června v Čerčanech a všichni velcí i malí fandové adrenalinu, motorek, FMX a zábavy se už nyní mohou těšit na nabité 4hodiny.

více ..

Datum: 01.04.2024 Moto Autor: Standa Hylán

Podepsáno. Liberty Media ovládne Formule 1 i MotoGP

Filip Salač Americká mediální společnost, která vlastní práva na Formuli 1 ovládne i španělskou společnost Dorna, která vlastní práva na MotoGP, WorldSBK či MotoE. Celá transakce vyjde Liberty Media na 4.2 miliardy EUR a v Dorně bude vlastnit 86% akcií. Zbytek si ponechá vedení MotoGP.

více ..

Datum: 25.03.2024 Moto Autor: Tisková zpráva

Filip Novotný a Chris Clark odváží z Barcelony důležité poznatky a zkušenosti

Accolade Smrz Racing BGR První závodní víkend prestižní světové kategorie World Supersport 300 ve španělské Barceloně je za námi. Závody nabídly jako vždy fantastickou podívanou a spoustu dramatických okamžiků. Dvojice českobudějovického týmu Accolade Smrz Racing BGR, rookie Filip Novotný a Chris Clark čelili velké konkurenci z řad zkušených jezdců ve snaze zjískat co nejvíce poznatků a zkušeností pro zbytek sezóny.

více ..

Datum: 23.03.2024 Moto Autor: Tisková zpráva

ORLEN rozšiřuje své portfolio. Stává se titulárním sponzorem FIM Speedway Grand Prix of Czech Republi

TK Auto Klub Markéta Auto klub Markéta, tradiční pořadatel jediného podniku mistrovství světa v ploché dráze u nás, dnes na tiskové konferenci představil plány na letošní sezónu. Do roku, kdy se na břevnovském stadionu Markéta pojede už 30. závod (28. ročník) FIM Speedway Grand Prix (SGP), vstupuje klub s novým titulárním partnerem ORLEN. A do letošního SGP, který se nese ve znamení oslav století ploché dráhy, se kvalifikoval jako stálý jezdec Jan Kvěch.

více ..

Datum: 04.03.2024 Moto Autor: Tisková zpráva

První ostrý test Filipa Salače v týmu ELF Marc VDS Racing

Filip Salač Ve druhé polovině loňského roku podepsal Filip Salač dvouleté angažmá u špičkového týmu ELF Marc VDS Racing. Po zimní přestávce nastoupil v nových barvách do dvou předsezónních testů v Portugalsku a Španělsku. První zajeté časy a minimální časové rozdíly ihned naznačily, že nás čeká velmi atraktivní sezóna a špička kategorie Moto2 bude znovu extrémně vyrovnaná.

více ..

Datum: 28.02.2024 Moto Autor: Tisková zpráva

Páté místo Lukáše Hutly na ledové ploché dráze v Sanoku

Lukáš Hutla Polské podkarpatské městečko Sanok, které je nerozlučně spjato nejenom s postavou Haškova vojáka Švejka, ale již několik let také se závody na ledové ploché dráze. Na zdejším umělém ovále se zde letos uskutečnil tento šampionát již po čtvrté. Pořadatelům se podařilo zvítězit nad poměrně teplým počasím a připravit po oba víkendové dny zcela bezpečnou a závodivou dráhu.

více ..

Datum: 11.02.2024 Moto Autor: Standa Hylán

Setkání Karla Abrahama a Václava Svobody s fanoušky již za dva týdny

Karel Abraham Je rozhodnuto! Setkání na Masarykově okruhu s Karlem Abrahamem a Václavem Svobodou se uskuteční v sobotu 24.2.2024. Začátek je stanoven na symbolický čas 17:17!

více ..

Datum: 26.01.2024 Moto Autor: Tisková zpráva

Miniracing Czech Republic součástí programu Road to MotoGP™ FIM

MiniGP World Series je jedna z prvních cest do MotoGP a Česká republika bude součástí tohoto jedinečného programu již od sezóny 2024! Již od této sezóny se šampionát Miniracing Czech Republic zařadí mezi světovou elitu. Ve dvou třídách Ohvale 160 a Ohvale 190 se ti nejlepší jezdci ve FIM MiniGP Czech Republic Series kvalifikují do finále FIM MiniGP World Series ve Valencii.

více ..

Datum: 09.12.2023 Moto Autor: Tisková zpráva

Český tým Accolade Smrz Racing BGR vsadí v roce 2024 na dva mladé talenty

Po fantastické sezóně 2023, která se zapsala do historie tuzemského motosportu - českobudějovický tým Accolade Smrz Racing BGR získal zásluhou španělského jezdce José Luis Perez Gonzaleze titul vícemistra světa v kategorii World Supersport 300 – se tým Jakuba Smrže rozhodl dát šanci dvěma mladým jezdcům.

více ..

Datum: 01.12.2023 Moto Autor: Tisková zpráva

Oliver König opouští šampionát superbiků

Oliver König Po dvou letech se Oliver König loučí s elitní třídou MS superbiků. V současné době je jasné, že i přes zájem několika týmů se nakonec nepodařilo finálně dojednat místo na příští sezonu.

více ..

Datum: 27.11.2023 Moto Autor: Tisková zpráva

Filip Salač je po prvních testech spokojen

Filip Salač test Ještě včera bojoval v závěrečném závodu kategorie Moto2 o poslední mistrovské body, dnes už testoval v barvách ELF Marc VDS Racing Team. Filip Salač přechází do špičkového zázemí, kde má podepsaný kontrakt na dva roky a může tak naplno využít nejen svoje schopnosti, ale také zkušenosti týmu, který má na svém kontě tři světové tituly.

více ..

Datum: 27.11.2023 Moto Autor: Tisková zpráva

Filip Salač zakončil letošní sezonu a v pondělí zahájí novou

Filip Salač Do závěrečného závodu letošní sezóny v kategorii Moto2 startoval Filip Salač ze třetí řady. Měl nakročeno k dobrému výsledku, ale veškeré naděje padly v první pravotočivé zatáčce úvodního kola. Český jezdec se připletl k hromadnému pádu Garcii, Guevary a Viettiho. Vyhnul se sice střetu, ale za cenu výjezdu hluboko do kačírku.

více ..

Datum: 25.11.2023 Moto Autor: Tisková zpráva

Třetí řada pro Filipa Salače v posledním závodě sezony

Filip Salač Na programu předposledního dne letošního mistrovství světa silničních motocyklů v kategorii Moto2 byl třetí volný trénink a kvalifikace. Filip Salač se zrychlil už dopoledne, ale na přímý postup do Q2 mu chybělo 0,069 sekundy. Musel tak nastoupit do první části kvalifikace, kterou vyhrál a v následujícím boji o pole position obsadil 8. pozici.

více ..

Datum: 24.11.2023 Moto Autor: Tisková zpráva

Technické problémy se Filipu Salačovi nevyhýbají ani ve Valencii

Filip Salač Závěrečný podnik letošního dvacetidílného seriálu mistrovství světa silničních motocyklů probíhá tento víkend ve španělské Valencii. Pro Filipa Salače tím končí také jeho účinkování v týmu QJ MOTOR GRESINI RACING, ve kterém se mu letos podařilo nasbírat prozatím 110 mistrovských bodů.

více ..

Datum: 22.11.2023 Moto Autor: Tisková zpráva

König řádil na flattracku. V Rakousku vybojoval v těžké konkurenci s Červenkou druhé místo

Oliver König Tohle byl povedený závěr sezony. V náročném týmovém závodě v Rakousku skončil Oliver König společně s Matyášem Červenkou na druhém místě. Jednalo se o akci s názvem Day of dirt a zúčastnilo se jí celkem 24 týmů.

více ..

Datum: 19.11.2023 Moto Autor: Tisková zpráva

Nový motor zradil. Filip Salač v Kataru bez budů

Filip Salač Po včerejších problémech s řazením vyměnili mechanici týmu QJ MOTOR GRESINI RACING motor na Kalexu Filipa Salače a ten si věřil minimálně na umístění na bodech nebo v první desítce. Kategorie Moto2 nemá před závodem warm up, takže novou jednotku nebylo možné vyzkoušet. A motor bohužel nevydržel ani celé zaváděcí kolo. Filip Salač tak přišel o průběžnou desátou pozici.

více ..

1   - 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   - 39 103 2