Motorsport magazín

Web pro fandy motorsportu

Motorsport      Motorsport

Do štýrské přírody za další bitvou. Pekař jede na Red Bull Ring upevnit vedení

Do štýrské přírody za další bitvou. Pekař jede na Red Bull Ring upevnit vedení Úspěšný vstup do sezony už je minulostí, nyní nastal čas navázat dalšími úspěchy. Tomáš Pekař a jeho tým Carpek Service přijíždějí na Red Bull Ring v roli lídrů průběžného pořadí seriálu Clio Cup Bohemia. Nabité startovní pole téměř třiceti vozů však naznačuje, že i tentokrát čeká na mělnického závodníka pořádně trnitá cesta za úspěchem.

Datum: 17.05.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Jan Kopecký – Krumlov je jak jízda na horské dráze

Jan Kopecký – Krumlov je jak jízda na horské dráze Agrotec Škoda Rally Team bude o víkendu bojovat na oblíbené Rallye Český Krumlov. Jan Kopecký s Janem Hlouškem opět usednou do vozu Škoda Fabia RS Rally2 a utkají se s kompletní domácí špičkou o důležité body do mistrovského šampionátu.

Datum: 17.05.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

Maťo Homola bude na Red Bull Ringu

Maťo Homola bude na Red Bull Ringu Do druhého pretekárskeho víkendu vstupuje Maťo Homola v pozícii lídra šampionátu. Ten sa bude konať na známom rakúskom okruhu Red Bull Ring, kde sa jazdia aj preteky Formuly 1. Maťo Homola bude mať na náročnom okruhu sťaženú pozíciu, v aute so sebou povezie 40 kg „pasažiera“.

Datum: 17.05.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Pilníkovo pozdní odpoledne s FMX hvězdami z Francie, Anglie i Rakouska

Pilníkovo pozdní odpoledne s FMX hvězdami z Francie, Anglie i Rakouska Pilníkovo pozdní odpoledne, již tradiční open-air akce jednoho z našich nejlepších FMX jezdců, nabídne letos divákům dechberoucí skoky a triky v podání těch největších hvězd mezinárodní FMX scény. Kromě Petra „Pilníka“ Piláta předvedou své umění hvězdy freestyle motokrosu, jakými jsou například Brice Izzo z Francie, Brody Knibbs z Velké Británie nebo Tobi Merz z Rakouska.

Datum: 17.05.2024 Moto Autor: Tisková zpráva

Čeští a slovenští vrchaři před Ústeckou 21

Čeští a slovenští vrchaři před Ústeckou 21 Známá, technická a velmi oblíbená trať vedoucí z Ústí nad Orlicí na Andrlův Chlum, ožije o víkendu rachotem závodních motorů. Na Ústecké „21“ pokračuje náš domácí šampionát v závodech automobilů do vrchu, doplněný po vzoru loňského roku slovenským mistrovstvím v této disciplíně.

Datum: 17.05.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Osm posádek Peugeot Rally Cupu míří do Českého Krumlova

Osm posádek Peugeot Rally Cupu míří do Českého Krumlova Druhým podnikem letošní sezóny pokračuje na 51. ročníku Rallye Český Krumlov mistrovství České republiky v rally. Ve startovní listině jihočeské soutěže figuruje také osm posádek seriálu Peugeot Rally Cup, který letos vstoupil do svého osmého pokračování.

Datum: 17.05.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

Historie motorismu v Košicích

Historie motorismu v Košicích História motorizmu v Košiciach, predchodcovia RALLY KOŠICE Jedna z najstarších automobilových súťaží na Slovensku RALLY KOŠICE oslávi v tomto lete jubilejný päťdesiaty ročník. Vznikla v roku 1971 a za predchádzajúce roky prešla náročnú, ale úspešnú cestu až na výslnie. Pri jej zrode je od prvého ročníka až do dnešných dní Auto Klub Košice.

Datum: 17.05.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

Czech MX Junior: První závod přivítal velké množství závodníků i diváků!

Czech MX Junior: První závod přivítal velké množství závodníků i diváků! V sobotu 11. května 2024 se na motokrosovém závodišti v Dolních Heřmanicích uskutečnil první podnik MX Shop Sekerka OPEN MČR juniorů a žen 2024! Dolní Heřmanice patří mezi oblíbené tratě a plné startovní rošty ukázaly, že tomu tak opravdu je. Ve všech třídách jsme mohli vidět zajímavé souboje, spoustu předjíždění, ale i několik pádů.

Datum: 17.05.2024 Moto Autor: Tisková zpráva

Škoda Auto s pěti dealerskými týmy na startu Rallye Český Krumlov, kde napodruhé startuje domácí mistrovství

Škoda Auto s pěti dealerskými týmy na startu Rallye Český Krumlov, kde napodruhé startuje domácí mistrovství Po předčasně ukončené Rallye Šumava Klatovy začíná letošní mistrovství ČR v automobilových soutěžích znovu, na pořadu je 51. Rallye Český Krumlov. Pět dealerských týmů s vozy Škoda Fabia RS Rally2 zabojuje o nejvyšší příčky, mezi 117 posádkami na startu jich bude 41 spoléhat na vozy Škoda. Letošní 51. ročník tradiční jihočeské soutěže se odehraje v termínu 17. – 18. května, na posádky čeká 15 rychlostních zkoušek o délce přes 170 km.

Datum: 16.05.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

Ve Vysokém Mytě odstartovala sezóna seriálu Miniracing Czech Republic & FIM MiniGP

Ve Vysokém Mytě odstartovala sezóna seriálu Miniracing Czech Republic & FIM MiniGP Ve Vysokém Mytě odstartovala sezóna seriálu Miniracing Czech Republic & FIM MiniGP V sobotu 11.5. 2024 se za téměř letního počasí na Autodromu Vysoké Mýto odjely první dva závody českého Miniracingu a FIM MiniGP.

Datum: 16.05.2024 Moto Autor: Tisková zpráva

Leitmanova asfaltová rally na kopci

Leitmanova asfaltová rally na kopci Na Ústeckej21-ke očakáva Samo Leitman pokračovanie nádherného súboja s Jarom Dubóczim. Oplatí mu tesnú porážku zo Slovakia Ringu?

Datum: 16.05.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Rally Tatry: Informace pro diváky

Rally Tatry: Informace pro diváky Usporiadatelia z AOS klubu Poprad, tak ako rad svetových, európskych usporiadateľov a niekoľkých vybraných slovenských motoristických podnikov sa rozhodli pre výber vstupného na jednotlivé rýchlostné skúšky vrátane servisnej zóny. Na tohtoročný 51. ročník LIQUI MOLY Slovakia Rallye Tatry (23. - 25. 5. 2024) bola stanovená pre divákov jednotná cena vstupenky vo výške 10 euro.

Datum: 16.05.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

Filip Mareš a GR Yaris Rally2: Sbližování pokračuje

Filip Mareš a GR Yaris Rally2: Sbližování pokračuje Filip Mareš s Radovanem Buchou vstoupili do nové sezony v hektickém tempu. Polep na jejich nové týmové zbrani ještě ani nestačil pořádně zaschnout a už vyráželi do boje o první body do mistrovství Evropy (ERC), které mělo v krátkém sledu za sebou na programu dvě soutěže.

Datum: 16.05.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

Vladimír Netušil: Příběh vášnivého fanouška, který se stal mistrem Formule 3

Vladimír Netušil: Příběh vášnivého fanouška, který se stal mistrem Formule 3 Ve světě sportu je začít ve třiceti letech považováno za pozdní start, ale pro českého pilota Vladimíra Netušila to nebylo překážkou. I přes svůj pokročilý věk se dokázal prosadit ve světě motorsportu a v roce 2021 se stal mistrem šampionátu Formule 3 FIA Central Europe.

Datum: 16.05.2024 Formule Autor: Tisková zpráva

Jezdec Formule 2 Gabriel Bortoleto v říši divů

Jezdec Formule 2 Gabriel Bortoleto v říši divů 19letý Brazilec Gabriel Bortoleto patří do juniorského kádru McLarenu a tak byl úřadující šampion FIA-F3 hostem „Historique“. Připadal si při tom asi jako Alenka v říši divů. Nejdříve si mohl pohovořit s Brunem Sennou o jeho silničním super- McLarenu a pak ho nechali usednout do Ayrtonova vozu F1 z roku 1990.

Datum: 16.05.2024 Formule Autor: Roman Klemm

Veteránská akce na Pecce se vydařila

Veteránská akce na Pecce se vydařila Již potřetí se na Pecce uskutečnila výstava a orientační jízda motocyklových a automobilových veteránů pod názvem Veteránem okolo Pecky, která se zároveň jela jako Memoriál Tomáše Hanka. Dlouho připravované akci přálo počasí a sluníčko přivítalo na startu pětašedesát vozidel a dalších skoro třicet jejich majitelé vystavili na náměstí Kryštofa Haranta.

Datum: 15.05.2024 Ostatní Autor: Tisková zpráva

Formule 1 se vrací do Prahy a vy můžete být u toho Zapište si do kalendáře datum 17. srpna 2024.

Formule 1 se vrací do Prahy a vy můžete být u toho Zapište si do kalendáře datum 17. srpna 2024. To je totiž den, kdy tým Red Bull Racing zavítá do Prahy se svou událostí Red Bull Showrun. Připravte se na nezapomenutelný zážitek, při kterém budou divácká srdce bušit téměř stejně rychle jako motor F1. V rámci akce uvidíte a uslyšíte monopost Formule 1 tak zblízka jako nikdy předtím.

Datum: 15.05.2024 Formule Autor: Tisková zpráva

Partneři

Digrs
Bufet.eu
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
F-Drive Energy drinky