Motorsport magazín

Web pro fandy motorsportu

Motorsport      Motorsport

ESET Cup na Red Bull Ringu. Dennis Waszek ovládl oba sprinty, Konopka sobotní vytrvalost

ESET Cup na Red Bull Ringu. Dennis Waszek ovládl oba sprinty, Konopka sobotní vytrvalost Nedělní program na Red Bull Ringu odstartoval prvním sprintem ESET Cupu, který se konal v dopoledních hodinách. Z dominantního vítězství se radoval Dennis Waszek s vozem Lamborghini Super Tropheo týmu GT2 Motorsport.

Datum: 23.05.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Druhý podnik TCR Eastern Europe se nesl ve znamení Homoly a Bucsiho

Druhý podnik TCR Eastern Europe se nesl ve znamení Homoly a Bucsiho Ačkoliv oba patřili se svými vozy k nejtěžším ve startovním poli, extra závaží nezastavilo Maťa Homolu a Attilu Bucsiho v cestě za prvenstvím na Red Bull Ringu. Jejich souboj o titul pokračuje a v průběžném hodnocení je dělí pouhé dva body.

Datum: 23.05.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Clio Cup na Red Bull Ringu se nesl ve znamení polské vlajky

Clio Cup na Red Bull Ringu se nesl ve znamení polské vlajky David Dziwok, jezdec týmu Carpek Racing, dominoval druhému závodnímu víkendu letošní sezony Clio Cupu. Mladý závodník z Polska vyhrál oba sprinty a vyhoupl se na druhé místo průběžného bodového hodnocení hned za svého týmového kolegu Tomáše Pekaře. Přitom se očekávalo, že prim budou hrát spíše jiní jezdci.

Datum: 23.05.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Rekordní víkend na Red Bull Ringu

Rekordní víkend na Red Bull Ringu Série F4 CEZ ještě nikdy neměla tak početné startovní pole jako o uplynulém víkendu na Red Bull Ringu. Přesto se z výher radoval vždy jeden tým – PHM AIX Racing. Nutno podotknout, že pokaždé dosáhl na triumf jiný jezdec, který musel o prvenství tvrdě bojovat.

Datum: 23.05.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Divočina na východě Čech

Divočina na východě Čech Divočina na východe Čiech Tradičná Ústecká 21-ka má nepochybne svoje špecifiká. Samo Leitman sa s nimi úspešne popasoval a vezie si do šampionátu pekný bodový základ.

Datum: 23.05.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Premiérové Hořice Maxe Zanášky

Premiérové Hořice Maxe Zanášky O uplynulém víkendu se závodní tým MZ3 Corse zúčastnil 61. ročníku hořických zatáček. Pro Maxe Zanášku byl tento ročník úplně prvním v životě z pohledu jezdce, a tak do Podkrkonoší přijížděl s velkým natěšením, ale současně také respektem.

Datum: 23.05.2024 Moto Autor: Tisková zpráva

Stříbro pro ARIES RACING Team na Red Bull Ringu

Stříbro pro ARIES RACING Team na Red Bull Ringu Rakúsky okruh Red Bull Ring hostil druhé kolo seriálu Eset V4 Cup v rámci ktorého sa konajú aj Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov na okruhu. ARIES RACING Team tu preto nemohol chýbať. V priebehu víkendu bolo v pláne absolvovať preteky endurance, čiže vytrvalostné preteky, ale aj dvojicu krátkych, čiže šprintových pretekov.

Datum: 23.05.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Třicátníkův poslední závod

Třicátníkův poslední závod Posledné preteky tridsiatnika Už o pár dní Martin Matuška oslávi rovnú štyridsiatku. Nevypočítateľné mokré preteky v Ústí nad Orlicí mu však veľkú náladu neurobili.

Datum: 23.05.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Mechanici ORLEN Janík Motorsport znovu zasahovali, piloti KTM mají za sebou další skvělý víkend

Mechanici ORLEN Janík Motorsport znovu zasahovali, piloti KTM mají za sebou další skvělý víkend Jezdci speciálu KTM X-BOW GTX v barvách týmu ORLEN Janík Motorsport mají za sebou druhý závod ESET Cupu, který hostil rakouský Red Bull Ring. V sobotním vytrvalostním závodě byla posádka Petr Koukola - Carol Czepiel druhá ve třídě GTX. V neděli ve sprintu sice Petr Koukola nejdřív poznal hořkost vyřazení ze závodu, ale pak si v jízdě číslo dvě dojel pro druhé místo ve své kategorii.

Datum: 22.05.2024 Okruhy, vrchy Autor: Roman Klemm

Slavná Indy 500 již tuto neděli

Slavná Indy 500 již tuto neděli Impérium Rogera Panskeho naplno udeřilo. Jinak se nedá výsledek kvalifikace pro letošní Indy 500 popsat. První řadu totiž obsadili bez výjimky jeho piloti. Ne každá tradice je dobrá tradice – pořadatelé Indy 500 a FIA k jedné z horších letos opět našli cestu: pořádat dva ze tří nejdůležitějších podniků automobilového sportu o stejný víkend!

Datum: 22.05.2024 NASCAR, Indycar Autor: Roman Klemm

EuroNASCAR Itálie: Další úspěch Martina Doubka

EuroNASCAR Itálie: Další úspěch Martina Doubka Za krásného počasí pokračovalo 18. – 19. května evropské okruhové klání Whelen EuroNASCAR Series 2024 na dráze Vallelunga nedaleko Říma.

Datum: 22.05.2024 NASCAR, Indycar Autor: Tisková zpráva

Doprovodný program při Rally Tatry

Doprovodný program při Rally Tatry Do Popradu zavítajú Erik Cais, Štefan Svitko a Koza Bobkov! Organizátori z AOS klubu Poprad pripravili v rámci 51. ročníka automobilovej súťaže LIQUI MOLY Slovakia Rallye Tatry 2024 bohatý sprievodný program.

Datum: 22.05.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

Kazarka Team úspešne odštartoval sezónu 2024

Kazarka Team úspešne odštartoval sezónu 2024 Niektorým priaznivcom motoristického športu na Slovensku meno Kazarka veľa nehovorí. Dôvodom je asi fakt, že sa špecializoval na Rally Dakar Classic v kategórii Truck. Žiaľ, napriek faktu, že spomínaná kategória je rovnako ťažká ako ostatné, slovenské televízie ju akosi opomínali a tak sa o úspechoch Team Kazarka na Slovensku dozvedel iba málokto.

Datum: 21.05.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Foto Story Česká F4 ve Spielbergu vzkvétala – jen tak se dají objevit talenti

Foto Story Česká F4 ve Spielbergu vzkvétala – jen tak se dají objevit talenti V Německu již několik let nemají národní šampionát monopostů. A v seniorských třídách se to nekompromisně promítá: ve Formuli Liberty se potácí již jen přestárlý Hülkenberg, ve Formuli 2 není tato automobilová země zastoupena vůbec a ve Formuli 3 bojují Tim Tramnitz a Sophia Flörschová přinejlepším o bodíky.

Datum: 21.05.2024 Formule Autor: Roman Klemm

Foto Story Eurocup3 na Red Bull Ringu: podívat se byl i Emerson Fittipaldi

Foto Story Eurocup3 na Red Bull Ringu: podívat se byl i Emerson Fittipaldi Šampionát Eurocup3 pro vozy Formule-Regional existuje teprve druhým rokem. Ve Spielbergu se ovšem prezentoval na absolutně profesionělní úrovni a i přítomný 2násobný mistr světa F1 o něm básnil: „Je krásné vidět tolik shromážděného talentu!“ No, jakby ne: vždyť tam jezdí i jeho syn Emmo…

Datum: 21.05.2024 Formule Autor: Roman Klemm

Jan Kopecký po napínavém Krumlově

Jan Kopecký po napínavém Krumlově Agrotec Škoda Rally Team byl po víkendové Rallye Český Krumlov spokojen. A to i přesto, že na vítězství nakonec těsně nedosáhl. Jan Kopecký s Janem Hlouškem mají Rallye Český Krumlov v oblibě. Rychlá soutěž na úzkých cestách plná horizontů klade na soutěžící velké nároky.

Datum: 21.05.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

Zmoklá Ústecká 21 byla výzvou, kterou piloti ORLEN Janík Motorsport zvládli se ctí

Zmoklá Ústecká 21 byla výzvou, kterou piloti ORLEN Janík Motorsport zvládli se ctí Václav Janík našel až ve třetím podniku domácího šampionátu v závodech do vrchu přemožitele. Tradiční závod Ústecká 21 poznamenal déšť, který jezdci a jeho výkonné Normě znemožnil předvést stoprocentní výkon. I tak se sbírka týmu ORLEN Janík Motorsport rozšířila o další cenné poháry.

Datum: 21.05.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Partneři

Digrs
Bufet.eu
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
F-Drive Energy drinky