Motorsport magazín

Web pro fandy motorsportu

Motorsport      Motorsport

Na Masarykův okruhu míří přes 300 závodníků i mezinárodní šampionát sidecar. Jarní cena Brna již tento víkend

Na Masarykův okruhu míří přes 300 závodníků i mezinárodní šampionát sidecar. Jarní cena Brna již tento víkend Jarní cena Brna nabídne fanouškům motocyklových závodů tradičně vysokou závodnickou účast. Do prvního klání sezóny vyrazí přes tři stovky jezdců, které doplní třicítka posádek mezinárodního šampionátu sidecar. Úvodní podnik sezóny Mistrovství a Přeboru ČR na přírodních okruzích se na Masarykově okruhu uskuteční tento víkend 20. a 21. dubna.

Datum: 17.04.2024 Moto Autor: Tisková zpráva

Buggyra se vrací na místo své vytrvalostní premiéry. Ve Spa bude útočit na další triumf

Buggyra se vrací na místo své vytrvalostní premiéry. Ve Spa bude útočit na další triumf Před dvěma lety byl slavný okruh ve Spa-Francorchamps svědkem debutu týmu Buggyra ZM Racing ve světě vytrvalostních závodů. Tento víkend bude trio Aliyyah Koloc, Adam Lacko a David Vršecký v podniku 24H Series jedním z hlavních favoritů na triumf ve třídě GT4.

Datum: 17.04.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Ikonický kopec Čierny Balog se vrací do šampionátu ZAV Mistrovství Slovenka

Ikonický kopec Čierny Balog se vrací do šampionátu ZAV Mistrovství Slovenka Dlhých desať rokov kopec v Čierno Balogu nerozozvučali motory pretekárskych vozidiel v rámci slovenského kopcového šampionátu. V tomto roku bude všetko inak.

Datum: 17.04.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Talentovaný Kiaba je zpět na závodní dráze

Talentovaný Kiaba je zpět na závodní dráze Automobilový pretekár Anton Kiaba (38) sa po dlhej odmlke vracia späť za pretekársky volant. Už tento víkend (19.-21.4.) sa postaví na štart vytrvalostných pretekov na slávnom okruhu Spa-Francorchamps.

Datum: 17.04.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Rosina sa teší na Le Mans

Rosina sa teší na Le Mans Počas víkendu štartuje v Imole nový ročník Lamborghini Super Trofeo Europe, kde v tejto sezóne uvidíme vo farbách českého tímu Mičánek Motorsport aj Štofiho Rosinu. Po štyroch rokoch úspešnej spolupráce s nemeckým tímom Reiter, a za volantom moderného vozidla KTM X-Bow GT2, na vývoji ktorého sa významne podieľal, sa najúspešnejší slovenský okruhový pretekár Štofi Rosina znova posúva o krok ďalej.

Datum: 17.04.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Stále navštěvovanější šampionát MČR ve FLAT TRACKU roztočí svá kola

Stále navštěvovanější šampionát MČR ve FLAT TRACKU roztočí svá kola Dostává se mu stále větší pozornosti. Možná díky úspěchům českých reprezentantů ve světovém šampionátu. Možná kvůli neustále rostoucímu jezdeckému poli a vyrovnanějším podnikům.

Datum: 17.04.2024 Moto Autor: Tisková zpráva

Patrick Schober po úvodním víkendu

Patrick Schober po úvodním víkendu V 1. pretekoch skončil Schober druhý, menej ako 2 sekundy za víťazom a v 2. pretekoch skončil tretí so stratou len 0,150 sekundy. Obe jazdy ukázali, že Patrick Schober je v absolútnom kontakte s lídrami a umiestnenie na najvyššom stupni víťazov je na dosah.

Datum: 16.04.2024 NASCAR, Indycar Autor: Tisková zpráva

Zlínský automobilový slalom opět na části RZ z Barum Rally!

Zlínský automobilový slalom opět na části RZ z Barum Rally! V sobotu 27. dubna 2024 se koná slalom v Přerově, který zahajuje sezónu automobilových slalomů, na to navazuje zlínský slalom, bude to víkend plný aut a závodění. Autoklub Rallye Zlín v AČR pořádá v neděli 28. dubna 2024 Automobilový slalom Zlín, který se započítává do seriálů FIA Zóna střední Evropa, Mistrovství České republiky a Česká Trofej Junior.

Datum: 16.04.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

Absolutní vítězstvo pro Kolčáka s Lieskovcovou

Absolutní vítězstvo pro Kolčáka s Lieskovcovou Úvodné podujatie tohtoročného seriálu MiniRally Cup v Prešove absolútne vyhrala posádka Róbert Kolčák – Zuzana Lieskovcová na vozidle Škoda Fabia R5. Po úspešnej Rally Lavanttal 2024 ostalo Chooligan Racing Teamu iba niekoľko dní na kontrolu súťažného vozidla a hneď sa Robo Kolčák presúval na ďalšiu súťaž. Tou bola 2. Rally Cemjata 2024, konajúca sa v Prešove.

Datum: 16.04.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

„8h Le Brno“ - Náročné a výživné

„8h Le Brno“ - Náročné a výživné První závod sezony z poloprofesionální vytrvalostní „Le série“ organizovaný pod záštitou agentury ARC Endurance, konaný dne 14. 4. 2024 na brněnském Masarykově okruhu, je u svého konce. Tým Janík Motorsport nasadil na startovní rošt hned tři své vozy.

Datum: 16.04.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Populární FIA WEC na české SPORTY TV

Populární FIA WEC na české SPORTY TV Celosvětově populární šampionát vytrvalostních automobilových závodů FIA WEC míří na televizní stanici SPORTY TV. Již tuto neděli diváci naladí šestihodinový maraton v Imole, těšit se mohou na Rossiho i na komentátora Jiřího Koštu.

Datum: 15.04.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Závodní tým I.S.R. Racing na prahu sezony v GT OPEN

Závodní tým I.S.R. Racing na prahu sezony v GT OPEN Závodní tým I.S.R. Racing po loňském triumfu v ESET Cupu pro letošní rok zvolil postup do šampionátu International GT OPEN patřícího mezi prestižní série určené pro vozy specifikace GT3. Český tým bude spoléhat na osvědčenou techniku v podobě vozu Audi R8 GT3, ve třídě PRO-AM se za volantem budou střídat Filip Salaquarda s Liborem Milotou.

Datum: 15.04.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Tyto skvosty F1 uvidíme při GP Revivalu 2024 v Brně. Část osmá Lotus-Ford 92

Tyto skvosty F1 uvidíme při GP Revivalu 2024 v Brně. Část osmá Lotus-Ford 92 Geniální zakladatel značky Lotus, Colin Chapman zemřel v prosinci roku 1982. Lze tedy vycházet z toho, že byl typ Mk92 posledním monopostem, který vznikal pod jeho dozorem. Možná, že bylo lepší, že se jeho prezentace ani nedožil (převzala ji jeho vdova Hazel).

Datum: 15.04.2024 Formule Autor: Roman Klemm

HARLEY-DAVIDSON EXPERIENCE TOUR v České republice

HARLEY-DAVIDSON EXPERIENCE TOUR v České republice Hned od začátku nové sezóny proběhne po celé České republice akce Harley-Davidson Experience Tour, která nabídne skvělé svezení všem jezdcům hledajícím inspiraci a nevšední zážitky. Všichni milovníci motocyklů by si proto neměli nechat ujít na první zastávku, kterou bude od 3. do 4. května Praha, OC Šestka.

Datum: 14.04.2024 Moto Autor: Roman Klemm

Zeknova Carboniacup otevřelsezonu v Mostě

Zeknova Carboniacup otevřelsezonu v Mostě Známé místo motoristických sportů Autodrom Most hostil letošní první závody Zeknova Carboniacupu. Seriál se letos přejmenoval na Zeknova Carboniacup, kvůli problémům korejské značky s továrnou na pneumatiky, jenž byla partnerem loni a kterou zasáhl velký požár, a tak se pro letošní rok stala hlavním partnerem nová firma a to Zeknova, která také nabízí závodní pneumatiky.

Datum: 14.04.2024 Okruhy, vrchy Autor: Roman Klemm

Oživlé GT-Masters 2024: Číhá nebezpečí pro DTM ve vlastní rodině?

Oživlé GT-Masters 2024: Číhá nebezpečí pro DTM ve vlastní rodině? Kdo myslel, že ADAC-GT-Masters po katastrofálně zle obsazené sezoně 2023 zimu nepřežije, ten se zle mýlil. Tento mezinárodně vypsaný německý šampionát vyrazi do nového ročníku se zdravým počtem účastníků.

Datum: 14.04.2024 DTM/ADAC GT Masters Autor: Roman Klemm

Partneři

Digrs
Bufet.eu
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
F-Drive Energy drinky