Motorsport magazín

Web pro fandy motorsportu

Motorsport      Motorsport

Roger Penske, Valentino Rossi a Kimi Antonelli se přišli podívat na WEC v Imole

Roger Penske, Valentino Rossi a Kimi Antonelli se přišli podívat na WEC v Imole První evropský závod šampionátu WEC v Imole si vedle zhruba 50.000 fandů nenechalo ujít také mnoho osobností sportu. Snad největší senzací pro pamětníky byla přítomnost 87letého giganta automobilového sport Rogera Penskeho. Pro domácí fandy byl favoritem polobůh řídítek Valentino Rossi. Po paddocku a v kokpitech jsem objevil ještě tato další „velké jména“…

Datum: 25.04.2024 Okruhy, vrchy Autor: Roman Klemm

Vladimír Netušil a 55 HOLES Golf Destination: Spojují se světy motorsportu a golfového luxusu v podnikatelské symbióze

Vladimír Netušil a 55 HOLES Golf Destination: Spojují se světy motorsportu a golfového luxusu v podnikatelské symbióze Rok 2024 přináší do světa motorsportu nové výzvy a příležitosti, a nezávislá závodní stáj Formule 3 - Effective Racing je připravená stát se klíčovým hráčem této proměny. Za touto úspěšnou stájí stojí pilot a vizionář Vladimír Netušil (42), jehož cílem je nejen závodit, ale také budovat mezinárodně uznávanou značku s unikátním obchodním networkingem. Právě jeho nové partnerství s 55 HOLES Golf Destination otevírá dveře do nových obzorů podnikání.

Datum: 25.04.2024 Formule Autor: Tisková zpráva

Nejnovější díl webcastu Aleše Norského

Nejnovější díl webcastu Aleše Norského Kontroverzní nový povrch na okruhu v Jiading. Lando Norris na nejlepší cestě k získání rekordu, který nechce. Body pro více jezdců v cíli a pár dalších témat, včetně uvedení jednoho mýtu o Ferrari na pravou míru.

Datum: 25.04.2024 Formule Autor: Standa Hylán

Kiaba si ve Spa užil slunce, déšť i sníh

Kiaba si ve Spa užil slunce, déšť i sníh Slovenský automobilový pretekár Anton Kiaba (38) prežil nezabudnuteľné vytrvalostné preteky na legendárnom formulovom okruhu: Hankook 12h Spa-Francorchamps (19.-21.4.) priniesol slnko, lejak aj sneženie. Kiaba na pretekoch v Spa: slnko, dážď aj sneh!

Datum: 24.04.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Hustopeče nadále v tradičním formátu AGROTEC PETRONAS rally Hustopeče se jako třetí podnik českého šampionátu v rally a v rally historických automobilů uskuteční ve dnech 14. – 15. června 2024. Nově bude soutěž započítávána do evropského seriálu European Rally Trophy (ERT). Ve čtrnáctidílném šampionátu bude hustopečská „Rally mezi vinohrady“ šestým kláním.

Datum: 24.04.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

Imola a trochu střízlivější pohled na dění v Lamborghini Trofeo

Imola a trochu střízlivější pohled na dění v Lamborghini Trofeo O „Lamborghini Super Trofeo Europe“ by v Čechách a na Slovensku za normálních okolností asi málokdo zavadil. Letos tam ale s velkým nadšením startuje tuzemský tým Mičánek Motorsport. Svůj první závod sezony 2024 absolvoval tento značkový pohár v rámcovém programu WEC v Imole, tak jsem si o dovádění stovky poloprofesionálů a amatérů s těmito pěknými vozy v rámci danných možností udělal nezávislý obrázek.

Datum: 24.04.2024 Okruhy, vrchy Autor: Roman Klemm

König přestupuje do německého šampionátu IDM. Bude jezdit na superbikové ducati

König přestupuje do německého šampionátu IDM. Bude jezdit na superbikové ducati Po dvou kompletních sezonách v MS superbiků se Oliver König stěhuje do mezinárodního mistrovství Německa silničních motocyklů (IDM). V něm se chce přední český závodník prosadit a dojíždět v nejlepší desítce. Český jezdec bude závodit za tým Hertrampf Racing Ducati, jeho týmovým kolegou bude Rus Vladimir Leonov.

Datum: 24.04.2024 Moto Autor: Tisková zpráva

Vítězství ve skupině pro Buggyru Racing ve Spa

Vítězství ve skupině pro Buggyru Racing ve Spa Není příliš slavnějších tratí než Spa-Francorchamps. A právě na nevyzpytatelné belgické trati vybojovalo trio Aliyyah Koloc, Adam Lacko a David Vršecký v Mercedesu-AMG GT4 týmu Buggyra ZM Racing vítězství ve své třídě v rámci dvanáctihodinovky seriálu 24H Series. V šampionátu po druhém triumfu posádka Buggyry průběžně vede.

Datum: 23.04.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Rallye Šumava z pohledu Agrotec Škada Rally Teamu

Rallye Šumava z pohledu Agrotec Škada Rally Teamu Agrotec Škoda Rally Team odjížděl na Rallye Šumavu pln odhodlání poprat se o první letošní mistrovské body. Na startu se sešla výborná konkurence a čekala se napínavá soutěž pro posádky i fanoušky. Předem se ale tušilo, že soutěži tentokrát nebude přát počasí.

Datum: 23.04.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

Porsche Carrera Cup v Imole: V mezinárodním motorsportu debutoval nejmladší z dynastie Pedrazza

Porsche Carrera Cup v Imole: V mezinárodním motorsportu debutoval nejmladší z dynastie Pedrazza Jméno Pedrazza je fandům motorsportu v Čechách dobře známé. Bývalý mistr vrchů ze západu Rakouska Walter Pedrazza již mnoho let staví senzační prototypy („placky“) pro závody do vrchu a pro populární šampionát Sportscar Challenge.

Datum: 23.04.2024 Okruhy, vrchy Autor: Roman Klemm

IndyCar: Na klasické trati ulicemi Long Beach se prosadil Scott Dixon

IndyCar: Na klasické trati ulicemi Long Beach se prosadil Scott Dixon Druhý závod šampionátu IndyCar znamenal honičku po klasickém městském okruhu v Long Beach. Na trati, kde tato americká série od roku 1984 vystřídala Formuli 1 se těsně prosadil zkušený pilot týmu Ganassi, Scott Dixon.

Datum: 23.04.2024 NASCAR, Indycar Autor: Roman Klemm

Vojta Štajf triumfoval na tragické Vltavě

Vojta Štajf triumfoval na tragické Vltavě Posádka týmu ACCR Racing21 Vojtěch Štajf a Veronika Havelková předvedla s vozem Toyota Celica GT Four na trati 32. ročníku Historic Vltava Rallye o uplynulém víkendu brilantní jízdu, suverénně zvítězila v jejím absolutním pořadí a zaznamenala tak po dlouhých 13 letech vítězství pro české barvy v domácí soutěži evropského šampionátu historiků.

Datum: 23.04.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

WEC v Imole: Ferrariho naděje spláchl déšť

WEC v Imole: Ferrariho naděje spláchl déšť Dle nejlépe vypracovaného skriptu měly vozy z domácího Maranella ve druhém závodě světového šampionátu vytrvalostních závodů WEC v Imole dlouho navrch. Na tom nic nezměnila ani přítomnost ikóny amerického motorsportu, Rogera Penskeho. Italové si ale vše pokazili sami...

Datum: 22.04.2024 Okruhy, vrchy Autor: Roman Klemm

První a druhé místo pro Rosinu v Imole

První a druhé místo pro Rosinu v Imole Z úvodného podniku sezóny Lamborghini Super Trofeo Europe, ktorý sa jazdil na Imole, si Štofi Rosina priviezol prvé a druhé miesto! Slávny okruh je len hodinu jazdy od centra automobilky Lamborghini v Sant'Agata Bolognese a preto pokojne môžeme vravieť o domácom podujatí značky.

Datum: 22.04.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Chorvatská rally: pět posádek Škoda mezi nejlepšími 10 z třídy RC2

Chorvatská rally: pět posádek Škoda mezi nejlepšími 10 z třídy RC2 Gus Greensmith se spolujezdcem Jonasem Anderssonem (Škoda Fabia RS Rally2) dokončili čtvrtou rally FIA Mistrovství světa na čtvrtém místě ve třídě RC2. Pepe López/David Vázquez (Škoda Fabia RS Rally2) si do kategorie WRC2 připsali body za třetí místo. V hodnocení kategorie WRC Masters Cup patřily celé stupně vítězů značce Škoda. Záhřeb (HR)

Datum: 22.04.2024 Rally, rallykros Autor: Roman Klemm

Uzávěrka přihlášek na Kopnou končí dnes

Uzávěrka přihlášek na Kopnou končí dnes Nezadržitelně se přiblížil termín uzávěrky přihlášek pro soutěžící na druhý sprintový podnik sezony 2024, kterým bude v termínu 3. – 4. května Síť21 Rallysprint Kopná s tradičním centrem ve Slušovicích. Uzávěrka zaslání přihlášek je stanovena na pondělí 22. dubna ve 20 hodin.

Datum: 22.04.2024 Rally, rallykros Autor: Roman Klemm

Accolade Smrž Racing BGR po víkendu v Assenu

Accolade Smrž Racing BGR po víkendu v Assenu Filip Novotný skončil v prvním závodě 18. Chris Clark po restartu závod nedokončil. Ve druhém závodě si Filip Novotný dojel stíhací jízdou pro 17. pozici. Chris Clark ve druhém závodě také v Top20.

Datum: 22.04.2024 Moto Autor: Roman Klemm

Partneři

Digrs
Bufet.eu
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
F-Drive Energy drinky