Motorsport magazín

Web pro fandy motorsportu

Motorsport      Motorsport

Série G – Zlatý hřeb víkendu v Monaku

Série G – Zlatý hřeb víkendu v Monaku Zlatým hřebem Monaco Grand Prix Historique 2024 bylo ostré zápolení na 18 kol vozů F1 postavených v letech 1981 až 1985. Také zde se hodlalo kvalifikovat 30 pilotů. Vítěz Le Mans, Marco Werner chtěl zopakovat svůj triumf z roku 2022 na Lotusu 87B, zabránit mu v tom ovšem mimo jiné měli bývalý jezdec F3000 Soheil Ayari na Ligieru JS21 a vítěz Indy 500, Dario Franchitti na Tyrrellu 012.

Datum: 14.05.2024 Formule Autor: Roman Klemm

Série F – Vozy Grand Prix F1 z let 1977 až 1980

Série F – Vozy Grand Prix F1 z let 1977 až 1980 O monopostech Série F, tedy vozů z let 1977 až 1980 platí to stejné, co o sérii E: I tyto skvosty přijedou do Brna, i tyto skvosty ztělesňují to nejlepší, co F1 kdy nabídla. Rovnými 30 účastníky našlapaná třída čerpala v Monaku z věčné krásy Lotusů, Tyrrellů, Ferrari, Williamsů, Arrowsů, Ensignů a Copersucarů.

Datum: 14.05.2024 Formule Autor: Roman Klemm

Série E – Vozy Grand Prix F1 z let 1973 až 1976

Série E – Vozy Grand Prix F1 z let 1973 až 1976 Třída vozů F1 z let 1973 až 1976 se letos představí i v Brně a do Monaka přilákala pestré pole 25 účastníků. Reprezentujíc snad nejlepší éru F1 se zde jako již před 50 lety znovu střetly McLareny, Lotusy, Tyrrelly, Ferrari, Heskethy, Shadowy, Loly, Penske a Ensigny.

Datum: 14.05.2024 Formule Autor: Roman Klemm

Série D – Vozy Grand Prix F1z let 1966 až 1972

Série D – Vozy Grand Prix F1z let 1966 až 1972 Počínaje modernějšími a rychlejšími vozy F1 z let 1966-72 prodlužuje pořadatel délku závodu. V sérii D to je na 12 kol. Přihlásilo se zde sice jen 16 účastníků, mezi nimi ale několik velkých „jmen“: geniální konstruktér F1 a výborný závodník Adrian Newey znovu osedlal svůj Lotus-Ford 49B z roku 1968.

Datum: 14.05.2024 Formule Autor: Roman Klemm

Monaco Historique: Závod Série A2 – Vozy Grand Prix s motory vepředu do roku 1961 Text a foto: Roman Klemm

Monaco Historique: Závod Série A2 – Vozy Grand Prix s motory vepředu do roku 1961 Text a foto: Roman Klemm „Osel přeci káru táhne – a netlačí!“ to byl údajně klasický výrok Enza Ferrariho, se kterým dlouho hájil koncept svých monopostů s motorem před jezdcem. V Monaku tuto třídu předvedla Série A2. Mezi 25 přihlášenámi vozy bylo 9 Maserati, 4 Lotusy a 3 Coopery. Ale také Ferrari, Gordini, Talbot, Osca, Ferguson, Scarab a Tec-Mec.

Datum: 14.05.2024 Formule Autor: Roman Klemm

Monaco Historique: Závod Série A – Předválečné vozy Grand Prix

Monaco Historique: Závod Série A – Předválečné vozy Grand Prix O víkendu se v Monte Carlu konal další ročník Grand Prix Historique de Monaco 2024. Závodů byl přítomen i náš spolupracovník Roman Klemm a náš web přinese jeho reporty ze všech závodů.

Datum: 14.05.2024 Formule Autor: Roman Klemm

Salaquarda s Milotou bojovali na Hockenheimu o stupně vítězů

Salaquarda s Milotou bojovali na Hockenheimu o stupně vítězů Filip Salaquarda s Liborem Milotou s vozem Audi R8 GT3 v barvách českého týmu I.S.R. Racing bojovali ve druhém podniku International GT OPEN o stupně vítězů. Slibně rozjetý závod ukončila kolize v boji o třetí příčku. Druhý závodní víkend šampionátu International GT OPEN hostil německý okruh Hockenheim.

Datum: 14.05.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Dvě druhá místa v Hengelu pro Petra Najmana

Dvě druhá místa v Hengelu pro Petra Najmana Hned po závodech MMČR ve Starém Městě vyrazil Petr Najman do holandského Hengela, kde se rozjela letošní sezóna IRRC. Vstup do šampionátu vyšel skvěle, když si z obou závodů odvezl dvě druhá místa.

Datum: 14.05.2024 Moto Autor: Tisková zpráva

TotalEnergies 6 hodin Spa-Francorchamps: neuspokojivý, ale nepřekvapivý výsledek týmu Peugeot Sport

TotalEnergies 6 hodin Spa-Francorchamps: neuspokojivý, ale nepřekvapivý výsledek týmu Peugeot Sport Vozy Peugeot 9X8 2024, které odstartovaly z 13. a 15. místa, skončily na 9. a 14. místě. Tým Peugeot TotalEnergies nasbíral v rámci přípravy na závod 24 hodin Le Mans (15.–16. června) cenná data. Závod byl téměř na dvě hodiny přerušen, poté znovu odstartován a prodloužen o 1 hodinu a 44 minut. Tým Peugeot TotalEnergies se dokázal přizpůsobit.

Datum: 14.05.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Vytrvalostní jízda českých veteránů Oldtimer Express dorazila do Atén.

Vytrvalostní jízda českých veteránů Oldtimer Express dorazila do Atén. Vytrvalostní jízda českých veteránů Oldtimer Express, která slavnostně odstartovala v sobotu 4. května od Národního technického muzea v Praze, úspěšně zakončila svou cestu před antickým stadionem Panathinaikos v centru Atén. Po pěti náročných etapách a 2 500 kilometrech dorazily veterány do cíle na Den vítězství 8. května.

Datum: 14.05.2024 Ostatní Autor: Tisková zpráva

Rosina opět mezi nejlepšími

Rosina opět mezi nejlepšími Vyzývavý belgický okruh Spa-Francorchamps Štofi Rosina miluje. Dokázal to znova uplynulý víkend, keď v pretekoch Lamborghini Super Trofeo Europe vyjazdil ďalší skvelý výsledok.

Datum: 14.05.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Šest hodin ve Spa: Další body na konto TOYOTA GAZOO Racing

Šest hodin ve Spa: Další body na konto TOYOTA GAZOO Racing Tým TOYOTA GAZOO Racing ustál v Belgii náročný a událostmi nabitý podnik Šest hodin ve Spa-Francorchamps, třetí kolo světového šampionátu vytrvalostních soutěží FIA 2024, kde si nakonec dojel pro solidní výsledek.

Datum: 14.05.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Od zmaru po triumf a cenu za odhodlání. Portimao přineslo týmu Buggyra další vytrvalostní divočinu

Od zmaru po triumf a cenu za odhodlání. Portimao přineslo týmu Buggyra další vytrvalostní divočinu Jako na horské dráze si museli přidat piloti týmu Buggyra ZM Racing připadat při víkendové čtyřiadvacetihodinovce v Portimau. V závodě seriálu 24H Series se totiž kvarteto Alliyah Koloc, Adam Lacko, David Vršecký a Jarek Janiš propracovalo od zmaru po vážné technické závadě až k triumfu ve své kategorie GT4 a výbornému desátému místu absolutního pořadí.

Datum: 14.05.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Sébastien Ogier podruhé za sebou vítězem Portugalské rally

Sébastien Ogier podruhé za sebou vítězem Portugalské rally Sébastien Ogier z týmu TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team si podruhé za sebou v Portugalsku dojel pro první místo a připsal si tak zde rekordní šesté vítězství. Ogier s navigátorem Vincentem Landaisem po nervy drásající těsném souboji na šotolinových portugalských cestách triumfovali, podobně jako v předchozím kole na asfaltových površích v Chorvatsku.

Datum: 14.05.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

Faktor Spa: Mičánek Motorsport powered by Buggyra jede z „prokletého“ okruhu s druhým místem

Faktor Spa: Mičánek Motorsport powered by Buggyra jede z „prokletého“ okruhu s druhým místem Smolná série závodů na legendárním okruhu Spa-Francorchamps je u konce. Tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra veze z druhého podniku série Lamborghini Super Trofeo Europe druhé místo. Získal ho Bronislav Formánek se Štefanem Rosinou v prvním závodu. Ten druhý pak předčasně ukončila červená vlajka.

Datum: 13.05.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

První body týmu Janík Motorsport do MČR v ecoRally

První body týmu Janík Motorsport do MČR v ecoRally Tým Janík Motorsport se zúčastnil ve dnech 10. a 11. května 3. ročníku Futures Contproduct Classic Rally Morava, který byl zařazený jako druhý podnik do ČEZ Mistrovství ČR v ecoRally. Posádka ve složení Václav Janík – Milan Bydžovský startovala opět s vozem Hyundai IONIQ 5 N našeho partnera Hyundai ČR.

Datum: 13.05.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

Portugalská rally: nováček u značky Škoda Josh McErlean dojel na vynikajícím druhém místě ve WRC2

Portugalská rally: nováček u značky Škoda Josh McErlean dojel na vynikajícím druhém místě ve WRC2 Josh McErlean/James Fulton z týmu Toksport WRT podporovaného Škoda Motorsport přišli o vítězství ve WRC2 v pátém kole FIA Mistrovství světa v rally o vlásek. Šest posádek Škoda skončilo v první desítce kategorie WRC2. Uchazeči o mistrovský titul Oliver Solberg a Gus Greensmith odstoupili se svými vozy Škoda Fabia RS Rally2 po jezdeckých chybách.

Datum: 13.05.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

Partneři

Digrs
Bufet.eu
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
F-Drive Energy drinky