Motorsport magazín

Web pro fandy motorsportu

Motorsport      Motorsport

Skvělé druhé místo náhradníka Adama Pila ve Watkins Glen!

Skvělé druhé místo náhradníka Adama Pila ve Watkins Glen! Tým Janík Motorsport slaví díky Adamu Pilo skvělé druhé místo ve čtvrtém podniku Mercedes-Benz VirtualGP. Tomáš Hora dokončil závod po jezdecké chybě na místě dvanáctém.

Datum: 18.04.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Třináctý ročník Rallye Prague Revival je minulostí

Třináctý ročník Rallye Prague Revival je minulostí Již třináctý ročník mezinárodní sportovně společenské akce pro bývalé závodníky, legendy motoristického sportu a příznivce historických závodních a sportovních automobilů se uskutečnil uplynulý víkend. V pátek od časného rána vypukl čilý ruch v radotínském Kart Centru, které již tradičně revivalům poskytuje zázemí a to díky vstřícnosti majitele Pavla Růžičky.

Datum: 18.04.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

Chorvatská rally: Posádky vozů Škoda Fabia RS Rally2 budou bojovat o vítězství ve třídě RS2 i ve WRC2

Chorvatská rally: Posádky vozů Škoda Fabia RS Rally2 budou bojovat o vítězství ve třídě RS2 i ve WRC2 Pepe López/David Vázquez ze Španělska a Lauri Joona/Janni Hussi z Finska jsou největšími favority mezi posádkami Škoda na vítězství ve čtvrté letošní rally v kategorii WRC2. Po triumfu v kategorii WRC2 na Safari Rally v Keni nejsou Gus Greensmith/Jonas Andersson (Škoda Fabia RS Rally2) na první asfaltové rally sezony přihlášeni k zisku bodů do své kategorie.

Datum: 18.04.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

Škoda Auto podporuje v české rally 5 dealerských týmů

Škoda Auto podporuje v české rally 5 dealerských týmů Domácí zastoupení automobilky navazuje na úspěšný model z minulých let a i letos podpoří týmy autorizovaných obchodníků v Mistrovství ČR v rally. Celkem 5 dealerských týmů se speciály Škoda Fabia RS Rally2 a podporou od Škoda Motorsportu patří k favoritům na medailové pozice.

Datum: 18.04.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

Osmá sezona pro populární Peugeot Rally Cup

Osmá sezona pro populární Peugeot Rally Cup Populární seriál Peugeot Rally Cup CZ odstartuje na 58. ročníku Rallye Šumava Klatovy už osmou závodní sezónu. Početní převahu stále nabírají nové vozy Peugeot 208 Rally4, i když do cupu se mohou přihlásit i posádky s původní „erdvojkou.“

Datum: 18.04.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

Racing21 cílí v roce 2024 na pódium historiků v Evropě

Racing21 cílí v roce 2024 na pódium historiků v Evropě Nová sezóna soutěžního týmu ACCR Racing21 se odehraje především ve znamení startů v seriálu FIA European Historic Rally Championship. Sportovní program však obohatí také účast ve vybraných domácích rallysprintech s vozem třídy Rally2, reprezentace na FIA Motorsport Games a starty na tradičních volných podnicích.

Datum: 18.04.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

Na Masarykův okruhu míří přes 300 závodníků i mezinárodní šampionát sidecar. Jarní cena Brna již tento víkend

Na Masarykův okruhu míří přes 300 závodníků i mezinárodní šampionát sidecar. Jarní cena Brna již tento víkend Jarní cena Brna nabídne fanouškům motocyklových závodů tradičně vysokou závodnickou účast. Do prvního klání sezóny vyrazí přes tři stovky jezdců, které doplní třicítka posádek mezinárodního šampionátu sidecar. Úvodní podnik sezóny Mistrovství a Přeboru ČR na přírodních okruzích se na Masarykově okruhu uskuteční tento víkend 20. a 21. dubna.

Datum: 17.04.2024 Moto Autor: Tisková zpráva

Buggyra se vrací na místo své vytrvalostní premiéry. Ve Spa bude útočit na další triumf

Buggyra se vrací na místo své vytrvalostní premiéry. Ve Spa bude útočit na další triumf Před dvěma lety byl slavný okruh ve Spa-Francorchamps svědkem debutu týmu Buggyra ZM Racing ve světě vytrvalostních závodů. Tento víkend bude trio Aliyyah Koloc, Adam Lacko a David Vršecký v podniku 24H Series jedním z hlavních favoritů na triumf ve třídě GT4.

Datum: 17.04.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Ikonický kopec Čierny Balog se vrací do šampionátu ZAV Mistrovství Slovenka

Ikonický kopec Čierny Balog se vrací do šampionátu ZAV Mistrovství Slovenka Dlhých desať rokov kopec v Čierno Balogu nerozozvučali motory pretekárskych vozidiel v rámci slovenského kopcového šampionátu. V tomto roku bude všetko inak.

Datum: 17.04.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Talentovaný Kiaba je zpět na závodní dráze

Talentovaný Kiaba je zpět na závodní dráze Automobilový pretekár Anton Kiaba (38) sa po dlhej odmlke vracia späť za pretekársky volant. Už tento víkend (19.-21.4.) sa postaví na štart vytrvalostných pretekov na slávnom okruhu Spa-Francorchamps.

Datum: 17.04.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Rosina sa teší na Le Mans

Rosina sa teší na Le Mans Počas víkendu štartuje v Imole nový ročník Lamborghini Super Trofeo Europe, kde v tejto sezóne uvidíme vo farbách českého tímu Mičánek Motorsport aj Štofiho Rosinu. Po štyroch rokoch úspešnej spolupráce s nemeckým tímom Reiter, a za volantom moderného vozidla KTM X-Bow GT2, na vývoji ktorého sa významne podieľal, sa najúspešnejší slovenský okruhový pretekár Štofi Rosina znova posúva o krok ďalej.

Datum: 17.04.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Stále navštěvovanější šampionát MČR ve FLAT TRACKU roztočí svá kola

Stále navštěvovanější šampionát MČR ve FLAT TRACKU roztočí svá kola Dostává se mu stále větší pozornosti. Možná díky úspěchům českých reprezentantů ve světovém šampionátu. Možná kvůli neustále rostoucímu jezdeckému poli a vyrovnanějším podnikům.

Datum: 17.04.2024 Moto Autor: Tisková zpráva

Patrick Schober po úvodním víkendu

Patrick Schober po úvodním víkendu V 1. pretekoch skončil Schober druhý, menej ako 2 sekundy za víťazom a v 2. pretekoch skončil tretí so stratou len 0,150 sekundy. Obe jazdy ukázali, že Patrick Schober je v absolútnom kontakte s lídrami a umiestnenie na najvyššom stupni víťazov je na dosah.

Datum: 16.04.2024 NASCAR, Indycar Autor: Tisková zpráva

Zlínský automobilový slalom opět na části RZ z Barum Rally!

Zlínský automobilový slalom opět na části RZ z Barum Rally! V sobotu 27. dubna 2024 se koná slalom v Přerově, který zahajuje sezónu automobilových slalomů, na to navazuje zlínský slalom, bude to víkend plný aut a závodění. Autoklub Rallye Zlín v AČR pořádá v neděli 28. dubna 2024 Automobilový slalom Zlín, který se započítává do seriálů FIA Zóna střední Evropa, Mistrovství České republiky a Česká Trofej Junior.

Datum: 16.04.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

Absolutní vítězstvo pro Kolčáka s Lieskovcovou

Absolutní vítězstvo pro Kolčáka s Lieskovcovou Úvodné podujatie tohtoročného seriálu MiniRally Cup v Prešove absolútne vyhrala posádka Róbert Kolčák – Zuzana Lieskovcová na vozidle Škoda Fabia R5. Po úspešnej Rally Lavanttal 2024 ostalo Chooligan Racing Teamu iba niekoľko dní na kontrolu súťažného vozidla a hneď sa Robo Kolčák presúval na ďalšiu súťaž. Tou bola 2. Rally Cemjata 2024, konajúca sa v Prešove.

Datum: 16.04.2024 Rally, rallykros Autor: Tisková zpráva

„8h Le Brno“ - Náročné a výživné

„8h Le Brno“ - Náročné a výživné První závod sezony z poloprofesionální vytrvalostní „Le série“ organizovaný pod záštitou agentury ARC Endurance, konaný dne 14. 4. 2024 na brněnském Masarykově okruhu, je u svého konce. Tým Janík Motorsport nasadil na startovní rošt hned tři své vozy.

Datum: 16.04.2024 Okruhy, vrchy Autor: Tisková zpráva

Partneři

Digrs
Bufet.eu
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
Sponzor Jednoduše motorsport
F-Drive Energy drinky